top of page
6.jpg

geschiedenis

De Rozenlaankerk, of Gereformeerde Kerk Ouderkerk aan den IJssel en Berkenwoude, ontstond in 1886 toen een aantal mensen zich niet meer thuis voelde in hun kerk. In eerste instantie ging men als groep in Nieuwerkerk aan den IJssel naar een gemeente, maar al snel werd besloten om zelf een gemeente te stichten en een kerk te bouwen. Dit kerkgebouw bestaat tot op de dag van vandaag en is momenteel een woonhuis, je kunt het vinden aan de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel. Dit gebouw is van 1905 tot 1909 gebruikt als kerk. 

 

In april 1909 werd een bouwvergunning verleend voor een nieuwe kerk, ook aan de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel. Dit gebouw opende in 1910, had een toren van 24 meter hoog en bood plaats aan 334 bezoekers. Tijdens de watersnoodramp werd dit gebouw zwaar beschadigd en ook snel weer gerepareerd. Tot 1976 was dit gebouw het ‘Thuis’ van de Gereformeerde gemeente in Ouderkerk. In 1976 is in een half jaar tijd ons huidige kerkgebouw gebouwd, ontworpen met het oog op ons drukke verenigingsleven: een ruime zaal voor activiteiten, een kerkzaal voor zo’n 250 man en een vergaderzaal voor Bijbelstudies en overige bijeenkomsten. 

 

In de afgelopen jaren is er stukje bij beetje gewerkt aan vernieuwingen in ons gebouw. We zijn duurzamer, rolstoeltoegankelijk en moderner geworden. We blijven met onze tijd mee gaan! We hebben onze centrale ontmoetingsruimtes recent vernieuwd en ook onze entree en Foyer zijn recent opgeknapt. We zijn levendiger dan ooit!

bottom of page